Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

...................................................................
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
Kérdések:

Szia!

Megszereztem végre az első kaméleonomat a hét elején, így ismét felvetődött pár kérdés:

1. A kisállatom 4 hónapos, nem túl nagy neki a 45x45x70es terrárium?

2. Egy nap mennyiszer és mennyi időre lehet kézbe venni?

3. Kicsit remegősnek tűnik a mozgása, a vitaminporozott tücskök ezen idővel segítenek? Reptivite port használok.

4. Vagy esetleg tegyek a permetezőbe egy kis Calcimusc-ot is?

Sisakos kaméleon bébi

5. Kicsit aggaszt, hogy nem látom inni, ezért be fogok szerelni egy infúziós csepegtető rendszert, amit remélhetőleg megtalál. Egyszer tudtam megitatni a héten fecskendőből, a következő napokban nem volt hajlandó inni belőle.

6. Az első napokban még nem kellett sok biztatás, hogy kijöjjön a terráriumból, könnyen ki lehetett venni, most viszont már jobban "ragaszkodik" az ágaihoz, ez miért lehet?

Annak ellenére, hogy egyre több kérdés merül fel vele kapcsolatban, nagyon örülök, hogy megvettem :) Üdv, DávidVálaszok:

Szia Dávid!

Gratulálok a kaméleonodhoz!

1. Nem, nem túl nagy neki a fenti terrárium.

2. Alapjában a kaméleon nem öleb, nem feltétlenül kézbe való, de ha láthatóan nem stresszelődik attól, hogy kézbe veszed, akkor nem probléma. Lassú mozdulatokkal közelíts felé, és az álla, feje alá nyúlva léptesd a kezedre, ez a leginkább kaméleonbarát kézbevétel.

3. A sisakos kaméleonnak van alapban egy remegő mozgása, ahogy azt láthatod az alábbi kis videón is. Ha szép a színe és eszik, akkor nincs gond. Ha viszont nem a természetéből adódóan remeg, akkor az már régen rossz. Nem valószínű azonban, hogy baj va, azt már látnád.


4. A permetezőbe mehet egy kis Calcimusc, ha azt a levelekre vagy üvegre sricceled, hogy azt lenyalogathassa. De ha nem iszik, akkor nem sok haszna. Az nem bőrön át szívódik fel. Illetve ha a szájába tudod spriccelni, az jó, de ezt meg nem mindegyik kaméleon hagyja.

5. Van egy kaméleonom, amelyet kiskorában hónapokig soha nem láttam inni. Nem volt gond belőle. Ha a széklete két részből áll (egy fehéresebb folyadékszerű és egy sötét keményebb), akkor szinte biztos, hogy nincs gond a folyadékbevitellel. (Számolj be majd a csepegtető sikeréről, kíváncsi vagyok rá, valószínűleg jól fog működni!)

6. Gondolom, megszokta a helyét.

Örülök, hogy örülsz. Sokkal értékesebb tevékenysége ez, mint facebookon likeolgatni hülyeségeket, vagy buta sorozatokat nézni. :-)

Üdv, KBT

-----------------------------------------------------