Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

...................................................................
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Tarthatjuk-e együtt a kaméleonokat

KÉRDÉS:

Sziasztok! Két nagyon szép sisakos kaméleonnal bővült a családunk, de az állatkereskedésben nem mondták,hogy nem lehet két állatot egy terráriumban tartani. Egy hete vannak nálunk, mivel téli szünet van, szinte mindig figyeljük őket. Nem látjuk az agresszió jelét, mindkettő egyformán eszik, este egymás mellett alszanak el. napközben viszont egymástól távol vannak. Az a kérdésem, hogy milyen jelekre kell figyelnünk, amiből tudhatjuk, hogy nem jó nekik együtt? A másik kérdésem: nem tudták az állatkereskedésben megmondani, hogy mennyi idősek (cc.10-12 cm + farok) és hogy milyen neműek. Egy laikus ezt meg tudja állapítani? Előre is köszönöm a válaszotokat. Üdv. GY.I.


VÁLASZ:

Szia!

Most nagyon sietek, csak egy rövid válasz:

Egyáltalán nem lehet őket együtt tartani, tegyétek két külön terráriumba őket. Ha együtt tartjátok őket, akkor egyszer csak egymásnak esnek, és csúnyán megtépik egymást. Akkor aztán törött lábú, több helyen megharapott kaméleonotok lesz.

Egy idő után már az is sok lesz nekik, ha látják egymást egy másik terráriumban, és szétstresszelik magukat, így érdemes a terráriumokat egy papírlappal elválasztani egymástól.

A méretük alapján talán 2 - 2, 5 hónaposak lehetnek.

És hogy mi a nemük? A fiúknak már kisebb korukban is látszik a sarkantyújuk.

Üdv,KBT.