Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

...................................................................
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Növények

Növényekre szükség van a terráriumban, több okból is. A sisakos kaméleon nem mindig kíváncsi a körülötte lévő emberekre, és olyankor szeret elbújni a levelek között.

Akkor is jól jön a leveles növényzet, ha az állat túlmelegedik, hiszen árnyékban sokkal könnyebben le tudja magát hűteni.

Ha permetezéssel harmatot képzel a terráriumban lévő növény levelein, akkor az itatást is megoldod, a kaméleon szereti a levelekről lenyalogatni a vízcseppeket.

Lehet, hogy a növény kiválasztása kis gondot fog okozni számodra, mert nem minden növény bírja a terráriumi körülményeket. Legalkalmasabb növények a Ficus Benjamina és a Schefflera, valamint a Nyíllevél. Ezek viszonylag igénytelen növények, így tovább bírják más növényzetnél.

Növény kiválasztása során vedd figyelembe, hogy a sisakos kaméleon néha megcsipkedi a növény leveleit, ezért abból jut a szervezetébe valamennyi. Ebből kifolyólag csak olyan növény választása javasolt, ami nem tartalmaz toxikus anyagokat, mert az árthat a kaméleon egészségének.

Mérgező növények listája

  • hamarosan
Arra érdemes ügyelni, hogy ha olyan növényt teszel a terráriumba, ami nem bírja el egy kaméleon súlyát (és itt kifejlett példányra gondolok), akkor muszáj a növényeken kívül mászóágakat is betenni.

A terrárium növényeit ne úgy öntözd, mint ha a terráriumon kívül lenne a helyiségben, ne hagyj vizet az alátétben, mert az eleség állatok belefulladhatnak, és ez igen nagy pazarlás, hiszen azt már nem fogja megenni a kaméleonod.

Előfordul, hogy a növény kicsit csúnyácska lesz az ürüléktől, terrárium takarítás alkalmával ki lehet ezeket venni, és le lehet mosni a leveleket.

Szintetikus tápanyagot, növényvédő rudakat ne tegyél a növény földjébe, mert az eleségállatok megeszik, és ily módon a kaméleonod szervezetébe is bekerül, ami nem túl egészséges.

Olyan növényt válassz, amik bírják a terráriumi körülményeket (nagy páratartalom és kis légmozgás) és dús levele van, de azért maradjon hely a terráriumban a mozgásra.