Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

...................................................................
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Fekete és Barna tücsök eladó

Hazánkban a kétfoltú, azaz a fekete, valamint a barna, azaz házi tücsköt árusítják elsősorban táplálékállatként.

Nem nagy ördöngösség ezeknek az ízeltlábúaknak a tenyésztése, de nyilván helyet, meleget és némi törődést, illetve anyagi befektetést igényel egy tenyészet kialakítása.

Általában érdemes a különböző fejlődési szakaszban lévő tücsköket külön nevelni. Ezt úgy érhetjük el, hogy a tojásrakó edényeket csak néhány napra helyezzük a tenyészállatok közé. Az ebben a rövid időszakban tojt peték kis szórással együtt kelnek ki, majd a tücskök együtt növekednek.

A tenyészet kialakításához valamilyen magasabb üvegedényre vagy olyan műagyag dobozra lesz szükség, amelynek belső oldala sima. Sima belső falon ugyanis nem tudnak kimászni a kis tücskök, a megfelelő magasság pedig meggátolja a kiugrálást.

Vigyázzunk, mert a kis tücskök a ragasztott üvegű akvárium ragasztóján fel tudnak mászni, így vagy mellőzzük az ilyen tárolóhelyet, vagy fedjük le azt.

Aljzatnak, "alomnak" én búzakorpát használok, ami az egyik táplákékuk is, tehát azt folyamatosan fogyasztják el, így annak pótlásáról gondoskodjunk.

A tücskök ragadozó rovarok, így a saláta és egyéb zöldség mellett biztosítsunk számukra macska- vagy kutyatápot is. Emellett egy magasabb hőmérséklet szükséges ahhoz, hogy gyorsan növekedjenek.

Helyezzünk a ládájukba kis itatót is, valami lapos tálkát, olyat, amilyennek a szélére mászva tudnak inni, de ha beleesnek, nem fulladnak bele, hanem ki tudnak mászni.

Ha nem szeretnél viszont vesződni a tenyésztéssel, akkor ITT tudsz vásárolni különböző méretben.