Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

...................................................................
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Elhelyezés

A terrárium kialakításánál nagyon fontos, hogy az adott helyiségen belül hol van a terrárium, ez a tényező alaposan meghatározza a kaméleon komfortérzetét.

A kaméleon nagyon szereti a természetes fényt, bár itt Magyarországon sokkal kevesebbet élvezhet belőle, mint természetes élőhelyén, de azért törekszik rá, hogy a lehető legtöbb természetes fény érje. Érdemes a terráriumot úgy elhelyezni, hogy minél több fény érje, azonban vigyázni kell a tűző nappal, mert abban az esetben könnyen hőgutát kap.

A kaméleont szabadon lehet engedni néha a lakásban, például nagyobb növényre ki lehet tenni. Ilyenkor érheti a tűző nap is nyitott ablakon keresztül, így az üveg nem nyeli el az UVA és UVB sugarakat. A túl erős napfény a zárt terráriumban veszélyes, mivel akkora hő képződik, ami hőgutához vezet.

Mivel a kaméleon szereti a magasságot, ezért a természetben a fák magasabb ágain tartózkodnak. A terrárium elhelyezésénél ezt is vedd figyelembe, hogy ne a földön helyezd el, hanem egy asztalra vagy hasonló magasságú szekrényre, tartóra.

A növényekről és ágakról bővebb információt találsz a honlapon. A terrárium építésénél erről is gondoskodni kell.

A párásításról és a hőmérsékletről még lesz szó később, de érdemes figyelni rá, hogy a hőmérőt és páratartalom mérőt helyezd el a terráriumban, hogy mindig tudd a kaméleonod klímáját biztosítani.

Ha teheted, vegyél kaméleonodnak egy műanyag hálós flexáriumot a nyári hónapokra. Bármilyen furcsa, nagyon szeretnek odakint tartózkodni, persze csak akkor, ha elég meleg van. A  műanyag hálós  flexáriumra azért van szükség, hogy a kóbor állatok akkor se bánthassák kedvencedet, ha egyedül van a kertben.