Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

...................................................................
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Terrárium takarítás

A rendszeres terrárium takarítás különösen fontos, mert a sisakos kaméleon a tisztaságot igényli, érzékeny a szennyeződésekre, és mivel szaglása igen fejlett, nem szereti a büdöset.

Az alom, ha túl régóta van a terrárium alján, akkor egy idő után büdös lesz az ürüléktől, és át is ázik, amitől kellemetlen lesz a tapintása, és az eleségállatok is megfulladhatnak. A kaméleon ürülékét célszerű gyakrabban kiszedni a terráriumból.

Fontos tudni, hogy a többi hüllővel ellentétben, a kaméleonok nem fogyasztják el a levedlett bőrüket. Pontosan ezért, vedlés után jóleső érzés nekik, ha tiszta almot kapnak, és azzal együtt a levedlett bőrdarabok is kikerülnek a terráriumból. Ha Te is tőzeget használsz alomnak, akkor nagyon egyszerűen és gyorsan takarítható a terrárium, egyszerűen csak ki kell szedni az elhasználódott almot, és tisztát tenni a helyére.

Az üveglapokat is meg kell tisztítani, de vegyszert használni tilos, mivel a kaméleon az üveg falán összegyűlt vízcseppeket lenyalogatja. A tisztítás mindenképpen vegyszermentes legyen!