Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

...................................................................
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Terrárium

A terrárium kiválasztása nagyon fontos, hiszen csak a megfelelő környezetben érzi jól magát a sisakos kaméleon.

Sajnos, ha Te, kedves olvasó, kaméleont tartasz, akkor fel kell készülnöd, hogy kettő terráriumot kell majd beszerezned, mert a túl nagy terráriumban nem érzi jól magát a sisakos kaméleon, fél éves koromban viszont már kinövi azt, ami pár hetesen éppen megfelelő számára.

Fél éves kor alatt lévő kaméleon számára a legjobb egy 30 cm x 30 cm alapterületű és 50 cm magas terrárium. Azok számára, akik jobban kedvelik a téglalap alapú terráriumot, lehet 30 cm x 40 cm-es, de ennél nagyobb ne legyen, mert az egy kicsi kaméleonnak túl nagy, valamint nem találja meg benne az eleség állatot.

A terráriumnak legyen egy rácsos teteje, ami fölött a lámpák vannak. Ez nagyon jó megoldás, mert el tudja dönteni a kaméleon, hogy fel akar-e menni melegedni, vagy lemenjen a terrárium aljára, ha már eléggé átmelegedett.

A terráriumban érdemes egy szikla hátteret elhelyezni, a kaméleonok kedvenc időtöltése azon sütkérezni.

Amikor fél éves lesz a kaméleon, be kell szerezni számára egy nagyobb terráriumot, ami 60 cm x 60 cm-es és egy méter magas. Egy kifejlett sisakos kaméleon abban fogja otthon érezni magát.

Ha olyan helyen akarsz otthont biztosítani kaméleonodnak, ahol biztonságosan ki tudod őt tenni a kertbe nyáron, amikor meleg van, akkor érdemes egy flexáriumot beszerezni. A természetes napfényen való tartózkodás nagyon jó a hidegvérűek számára, ráadásul a fejlődésük is sokkal látványosabb, gyorsabb lesz.

A flexárium mindenképpen fémhálós oldalú legyen, hogy ha esetleg cica téved a kertbe ne tudja bántani a kaméleont.

A növényekről, ágakról, alomról külön írok, a menüpontok között megtalálod.