Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

...................................................................
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Folyadékszükséglet

A folyadékszükséglettel kapcsolatban vedd figyelembe kérlek, hogy a többi hüllőhöz képest a sisakos kaméleon sokat iszik, de csak a többiekhez képest.

Így ha a Te kaméleonodnál nem tapasztalod, hogy sokat inna, ne aggódj, nem valószínű, hogy ki fog száradni, főként, ha gondoskodsz a megfelelő párásításról és folyadékról. Ha viszont nem jut annyi folyadékhoz, amire szüksége lenne, akkor vesebetegség alakulhat ki.

Elsősorban azt érdemes tudni, hogy folyadékszükséglet nagy részét az eleség állatokból fedezik. Például a tücsök szervezete 70% vizet tartalmaz.

Nem javasolom, hogy kis tálkában vizet tegyél be a terráriumba, az eléggé természetellenes számukra. Természetes élőhelyükön sem mennek le a fáról azért, hogy pocsolyákból vagy tavakból igyanak, úgy túlságosan sebezhetővé válnának. Sokkal biztonságosabb, ha a leveleken összegyűlt harmatcseppeket isszák meg. A túl sok folyadék is problémát okozhat.

Megfelelő párásítás révén a bőrön keresztül is vesznek fel némi folyadékot.

A tálkában behelyezett víz két okból sem ajánlatos, egyrészt túlpárásodhat a terrárium, másrészt belefulladnak az eleség állatok, és ha azok bomlásnak indulnak, az nem túl higiénikus. Mint már említettem, a kaméleonok eléggé érzékenyek a szagokra, és szeretik a tisztaságot, úgyhogy a tálkát inkább hanyagold.

Ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű folyadékhoz jussanak, megfelelőnek kell lenni a párásításnak, erről a PÁRÁSÍTÁS menüpontban olvashatsz bővebben.