Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

...................................................................
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Kézhez szoktatás

A sisakos kaméleon alapban nem feltétlenül társaságkedvelő lény, ezért néha munkás a kézhez szoktatásuk, türelem kellhez hozzá.

A kézhez szoktatás 3-4 hónapos koráig érdemes elvégezni. Ezalatt a hüllők szagmintát vesznek gazdájukról, illetve egy idő után fel is ismeri gazdájukat. Szagról és látvényból tudják megállapítani, hogy ki az, akiben megbízhatnak.

A kézhez szoktatott kaméleon sem szereti, ha egész nap kézben van, vagy órákig simogatják. A sisakos kaméleont akkor lehet kézhez szoktatni, ha kisebb korától van ugyanannál az embernél. Ha ennél idősebb korában kerül hozzád, akkor több időre is szükség lehet, hogy megszokja a közelségedet, és lehet, hogy soha nem fogja szeretni, ha hozzáérsz avyg ki akarod venni a terráriumából.

A kézhez szoktatás többek köszt az etetés révén lehetséges. Ha rendeszeresen kézből kapja a táplálékot, akkor elvileg megszokja, hogy a kéz jó dolgoz jelent.

Egy idő után lehet látni, hogy melyik táplálék a kedvence, melyiket szereti a legjobban, és azt érdemes kézből adni neki, mert egy idő után megszokja, hogy a legfinomabb falatokkal együtt jár az ember közelsége, és azután azt azzal társítja. Így lehet elérni, hogy a közeledéstől ne pánikoljon be, hanem örüljön neki. Ilyen kedvenc eledele lehet pl. a viaszmoly lárva.

Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy ha valaki olyan kedvencre vágyik, akit órákon keresztül lehet simogatni, akkor nem biztos, hogy sisakos kaméleont érdemes beszereznie. A kaméleon egy magányos faj, védi a területét és szüksége van arra, hogy egyedül legyen.

A kaméleonok kézhez szoktatásáról még egy hasznos cikket olvashatsz ITT!


Nyílméregbéka eladó