Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

...................................................................
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Kicsi vagy nagy terrárium a kis kaméleonnak?

Kérdés:


Sziasztok!

Elhatároztam, hogy kipróbálom magam a hüllőtartásban!

Elolvastam sok cikket, tapasztalatokat, tényeket elég széles körben, amennyire tudtam beleástam magam a témában a sisakos kaméleonnal kapcsolatban, hozzáteszem, nagyon megtetszett a dolog!

Egy kis segítséget kérnék, lenne pár kérdésem:

Adott a terrárium, kezdetben a méretei, majd ennek növelése időszakonként, ezzel kapcsolatban csak annyi, hogy esetleg meg lehetne úgy oldani költséghatékonyság szempontjából a dolgot úgy, hogy egyből naggyal kezdem, de leválasztom a megfelelő részt a kezdéshez?

Másfelől a berendezést illetően: Van valami szerepe a beépített háttérnek, vagy csak esztétikai szempontból szolgál célt?

Köszönöm előre is!


Válasz:

A weboldalamon azt írom, hogy kicsi terráriumot vegyünk neki először, de ha az állatka már van 5-6 centis (+ farok), vagy ha a gazdi valóban odafigyel rá, akkor beszerezhető egyből a végleges, nagy terrárium.

http://www.chameleonvillage.hu/javasolt_felszereles

Az még hozzátenném, hogy ha a terráriumban a növényzet túl sűrű, és mondjuk a kami folyton a "lombkoronán" mászkál, a tücskök pedig lent, akkor valóban előfordul, hogy nem találja meg az eleséget. Ezért is jó a hátfal. Azon felmászik a tücsök, és onnan a kami szépen levadássza.