Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

...................................................................
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Kiszakadt a keméleon nyelve


KÉRDÉS:

Sziasztok! A kaméleonomnak véletlenül kirántottam a nyelvét mert, engem lőtt meg a táplálék helyett és megijedtem és a nyelvének a vége, kb. 3cm kiszakadt! Nagyon sajnálom és aggódom érte! Ránézésre most olyan mintha semmi baja nem lenne és nem is viselkedik furcsán! Túl fogja élni? Mi lesz vele kérlek válaszoljatok! Előre is köszönöm mindenkinek!

VÁLASZ:

Szia! Ennél előviszázatlanabb már valószínűleg nem is lehettél volna. Ha a nyelvével a kezedre lő, az teljes mértékben ártalmatlan, még csak meg sem érzed igazán. Vidd azonnal állatorvoshoz, hátha vissza tudják varrni a nyelvét, bár erre nem látok nagy esélyt. Valószínűleg a nyelv vége nélkül is fog tudni enni, csak elé, illetve a szájába kell majd tenni a kaját. Üdv, KBT.

VISZONTVÁLASZ:

Szia! Megygógyult a nyelve. A tapadókorongot a nyelve végéről viszont elvesztette, így nem tapad többet a nyelvére az eleségállat, így nem tud szegény egyedül enni, csipesszel kell etetni, de úgy nincs akkora étvágya és ezért naponta kell etetni. Emiatt nagyon könnyen lefogy. Ha véletlenül ráharap a csipeszre, akkor egy pár napig nem hajlandó enni. Már nagyjából hozzászokott ahhoz hogy etetni kell. Eleinte nem tudta, hogy hogy maradjon az étel a szájában, mert nem tapad oda, így állandóan kiejti.

VÉGSŐ GONDOLAT:

Ne fémcsipesszel etest ebben az esetben, hanem kézből. Vagy műanyag csipesszel. A lényeg, hogy ne valami nagyon keményre harapjon, ha rosszul nyúl a kajáért. Sok sikert.

KBT